Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър bgonairАко можех да бъда премиер, щях да

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър bgonairАко можех да бъда премиер, щях да
Коментари Харесай

Николай Василев: Имаме нужда от финансова стабилност, а аз съм най-големия бюджетен ястреб в републиката

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър bgonair

Ако можех да бъда министър председател, щях да предложа бюджет за 2022 година без недостиг. Заради пандемията или освен поради нея България през последната година внезапно утежни фискалната си политика. Плъзгаме се по серпантина на дълггове и дефицити и сега в допълнение се нагнетяват публичните упования за нови и нови разноски. Само едно самоуверено и реформаторско ръководство може да спре и да подсигурява бъдеща финансова непоклатимост на страната. А вие мен би трябвало да ме познавате като най-големия бюджетен ястреб в републиката. Това разяснява Николай Василев на първата конференция на Има Такъв Народ след изборите.

Средно всеки работещ човек у нас дължи сред 10 и 15 хиляди лв. държавен дълг. Ако има нови дефицити,тази цифра ще нараства с по няколко хиляди лв. на година. И най-после ще завещаем тези задължения на своите деца. Моята политика би била тъкмо противоположната, уточни ттой.

Трето - щях да наложа от първия ден своето ноухау за бистрота на публичните поръчки и битката с мръсните пари. Не знам дали различен ще има волята и знанията да го реализира. Четвърто - в документа написа, чее желая пенсиите да се покачат с 35%, само че по различен метод. Най-добрата обществена политика е политиката на стопански напредък. И последното - щях да предложа внезапно нарастване на здаплатите на лекарите, сестрите, медицинските служащи, академични преподаватели и учители, тъй като те са значими за бъдещето на нацията, изясни Николай Василев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР